Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Parchet exotic din lemn Iroko lacuit 14x90x400-1000 mm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Parchetul masiv Iroko este confectionat din lemn exotic, iar caracteristicile cu care se mandreste sunt rezistenta si aspectul aparte. Ofera confort si frumusete oricarui spatiu in care este montat. Este un parchet care isi schimba culoarea in timp daca este expus la razele soarelui, trecand de la maro-galbui, la maro intens. Parchetul este finisat in prealabil, fiecare placa fiind lacuita si bizotata. Are sistem de imbinare nut si feder, iar grosimea parchetului este de 14 mm.

Este o specie de lemn stabila dimensional care poate fi montata pe incalzirea in pardoseala.

Parchet lemn masiv iroko

Iti doresti cel mai bun parchet pentru living-ul tau? Sa fie exotic, rezistent, dar si de lux in acelasi timp? Parchetul din lemn de iroko reprezinta alegerea perfecta pentru spatiile interioare cu personalitate proprie. Oferind o eleganta aparte, acest parchet lemn iroko reuseste sa impresioneze atat prin aspectul estetic, cat si prin caracteristicile sale deosebite. Descopera un tip de parchet care poate sa ofere casei tale chiar mai mult decat te-ai asteptat.

Specificatii parchet lemn iroko

Iroko este un lemn de esenta de duritate medie, africana, fiind adeseori comercializat ca inlocuitor pentru adevaratul teak asiatic sau birmanez. Numele din comert folosit in acest scop este teak african sau nigerian. Iroko este o specie de copac raspandita pe intreg teritoriul Africii dinspre vest pana la coasta de est. In Benin si Congo, aceasta specie de lemn a fost declarata pe cale de disparitie iar in alte zone a fost clasificata drept vulnerabila. Atunci cand este slefuit pentru prima data, lemnul de iroko are o culoare maro aurie, iar o data cu trecerea timpului devine maro. Uneori poate sa prezinte o granulatie neobisnuita ca un fel de mici depozite minerale de culoare alba care ii confera si un aspect deosebit de interesant.

Este un tip de lemn ce rezista traficului rezidential. Podelele din parchet lemn iroko isi pastreaza calitatile deosebite pe termen lung si ofera o serie de avantaje deosebite.

Esenta iroko are urmatoarele caracteristici, potrivit Wood Data Base

Denumirea comuna: Iroko
Nume stiintific: Milicia excelsa, M. regia (syn. Chlorophora excelsa, C. regia)
Distributie: Africa tropicala
Greutate medie uscata: 660 kg / m3
Duritate Janka: 5,610 N
Modul de rupere: 87,6 MPa
Modul elastic: 9.38 GPa
Rezistenta la rupere: 54,0 MPa

Avantajele parchetului din lemn iroko

Are o culoare superba ce se potriveste tuturor interioarelor moderne
Textura moderata, lustru mediu, granulatie tipica si intretesuta
Lemnul nu prezinta un miros specific
Lemnul este dur, greu si durabil
Este usor de intretinut
Prezinta o stabilitate dimensionala foarte buna
Poate sa fie instalat in toate zonele cu trafic greu sau mediu

Finisaj parchet lemn iroko

Aspectul este superb, datorita culorii galbui si aspectului satinat care se lschimba odata cu trecerea timpului. Devine mai inchis la culoare, e potrivit t cu interioarelor moderne, minimaliste sau clasice. Finisajul acestui parchet este realizat cu lac sau ulei de catre producator sau se comercializeaza in forma nefinisata.
Pentru a pastra aspectul frumos, in cazul parchetului nefinisat, Alma Parchet Natural recomanda lac.

Recomandari parchet lemn iroko

Intrucat este o esenta din lemn masiv cu o duritate crescuta si o stabilitate dimensionala foarte buna, instalarea si montarea acestui parchet se face ca si in cazul oricarei alte tipuri de esente din lemn masiv. Pentru a te putea bucura de calitatile sale pe termen lung iti recomandam sa il intretii potrivit instructiunilor producatorului.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura